Over mij

Hier begon het

Zo’n vier jaar geleden besloot ik dat ik journalistiek wilde studeren. Ik kreeg dat jaar op de middelbare school voor het eerst maatschappijleer als vak en dat sprak me gelijk aan. Daarnaast volgde ik een half jaar filosofie en was geschiedenis tevens mijn favoriete vak op school. Wat bleek, journalistiek omvat bijna al mijn interesses en was dus de beste keus om te gaan studeren. Van deze keus heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Liefde voor schrijven

Naast dat ik het leuk vind om mensen te interviewen en bezig te zijn met de actualiteit, heb ik ook een liefde voor schrijven. En dan vooral voor fictie. Ik heb lezen altijd al leuk gevonden, maar de afgelopen jaren is schrijven daar ook bij gekomen. Van korte verhaaltjes, tot het schrijven van hele romans- met boordevol spelfouten. Omdat ik schrijven zo leuk vind, ligt interviewen mij het beste op de opleiding. Het verhaal van iemand anders opschrijven en de juiste vragen stellen, vind ik een uitdaging.

Het vierde jaar

Nu ik weet dat ik als journalist wil blijven schrijven, ga ik dit voortzetten in mijn laatste jaar. Ik ga stage lopen bij het mediabedrijf Wendyonline en ik hoop hier nog meer over het vak te leren. Hoe schrijf je mooie en ingrijpende verhalen? En hoe betrek je je doelgroep hierbij? Daar wil ik achter komen. Verder ga ik een afstudeerproductie maken en daar wil ik mijn adoptie bij betrekken. Persoonlijke journalistiek vind ik namelijk ontzettend interessant.